Pályázati felhívás!

A Környezetvédő Egyesület Érd, szeretné módosítani a nevét, melyhez kérjük a Ti ötleteteket. Szeretnénk egy kreatív, játékos, Érdre, környezetünkre, a környezetvédelemre utaló, játékos, rövid „becenevet” találni.

A Föld Napja Érden 2014.

2014. április 23. szerda 9-15 óra - Érd, Városi Főtér

TeSzedd2014!

2014. május 10.-én, reggel 9 órától gyülekezünk a Fundoklia-völgy bejáratánál, a Dévai utca végén.

Kitüntették dr. Szerény Gábort!

2014. március 15.-én Érd Megyei Jogú Város önkormányzata az érdi Tudományos Díjjal jutalmazta egyesületünk egyik oszlopos tagját, és alapítóját, Dr. Szerényi Gábor tanár urat, aki a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban évtizedeken keresztül ismertette, és szeretette meg a tanulókat a biológia, és kémia rejtelmeivel, és mindez mellett több mint húsz könyve, számtalan cikke jelent meg, valamint rádió és televízió műsorokban is népszerűsítette a természettudományt. Munkássága a mai napig példamutatásként szolgálhat a pedagógusok számára! Ezúton is gratulálunk Tanár Úr!

Az érdi Környezetvédő Egyesület újabb kiadványa jelent meg: Jót tenni jó! címmel, amely 22 olyan ember portréját tartalmazza, aki cselekvő részese Érd életének. A kötetet Csaba testvér előszava és idézetek teszik még olvasmányosabbá.
 
Kapható az Érdi Városi Galériában.

Az érdi Környezetvédő Egyesület elindítja saját kezdeményezését a Szent István-terv keretében:
 
Jelszavunk: Végtelen a tér, mely munkára hív! (Madách)
 
Pünkösd van. Amikor Jézus szétküldte a tanítványokat a világba, hogy tanítsanak, kereszteljenek, szolgálják az embereket, egyikük sem kérdezte, hogy mennyi pénzt fog ezért kapni.
 
Csaba testvér azt mondja, hogy az élet olyan mint egy kirakós játék: ha valahol van egy árva gyermek, biztos van máshol egy házaspár, aki gyermekre vágyik. Csak össze kell őket hozni. A gondolatot folytatva biztos van Érden olyan idős ember, akinek nincs gyermeke, unokája és vannak olyan családok, akiknek gond elmenni munkába vagy moziba, mert nincs kire hagyni a csöppséget. Biztos van olyan ház Érden, ahol nem tudják megjavítani a kerítést vagy a nyílászárót, mert nincs rá pénzük, de hissszük van olyan mesterember, aki szívesen, önzetlenül segítene. Hátha van valaki, aki szeretne megtanulni kötni, főzni, énekelni, táncolni vagy számítógépezni és akad valaki aki szívesen megtanítaná. Lehet, hogy valahol kidobják az élelmet, máshol pedig éheznek. Hozzuk össze őket!
 
Kérjük az érdi civil szervezeteket, vállalkozókat, iskolákat és egyéb intézményeket, nyugdíjasokat, hajléktalanokat, mozgássérülteket, cigányokat, munkanélkülieket, háziasszonyokat, diákokat, egyszóval mindenkit, aki vállalna önkéntes munkát, hogy jelentkezzen adatbázisunkba - névvel, elérhetőséggel, felajánlással - mi az amit tudna adni, vállalni, mi a szakmája? Vagy mi az amit kér? Mi összehozzuk őket!
 
Senkitől nem kérünk - el sem fogadunk - pénzt, kizárólag saját munkát, időt vagy terméket. A nehéz gazdasági helyzetre, a fásuló, sárdobáló, közönyös világra legyen válaszunk az összefogás, az önzetlen segíteni akarás. Mutassunk példát a városnak, az országnak önkéntes felajánlásokkal!
 
Jelentkezni lehet folyamatosan emailben az avarosvedo@freemail.hu, vagy postán a 2030 Érd, Bölömbika u 6. címen. Az Egyesület honlapján figyelemmel kísérhetik a történéseket: www.avarosvedo.hu